luni, 9 mai 2011

Videochat "prietenos"


Nu in urma cu mult timp, imi cautam job, si mereu, mai in gluma, mai in serios eram calmata cu replica: "Doar la videochat mai gasesti!". Industria infloreste, angajarile se fac pe banda rulanta, iar fete dornice de "afirmare" vor fi mereu, mai ales intr-un oras de provincie! Nu mi-am incercat "norocul" inca, dar cu asemenea anunturi mieroase cam gasesti prin ziar, mai ca-ti vine sa crezi ca e jobul de vis!

Eu chiar mi-am petrecut ceva timp pe site-ul unei firme de gen, din Iasi, pornind de la un interviu cu o fata angajata la videochat, pe care l-am gasit pe www.iasi4u.ro Fata pare entuziasmata de jobul ei, spune ca e numita "fata usoara" doar din cauza invidiei, pentru ca ea castiga in jur de 50 milioane pe luna, si dupa cum spune chiar ea: "daca ar sti cat de usor imi castig banii… ohh my god!" :))

Am intrat pe site-ul firmei www.fetelenorocoase.ro si dupa ce am frunzarit cam fiecare pagina de pe-acolo, nu am putut sa nu apreciez abordarea ingenioasa a patroanei. Pe ce se bazeaza doamna? Pe empatie! Si nu o face deloc rau! Prin tot ce descrie ea pe-acolo te duce cu gandul ca te intelege perfect (caci si ea a lucrat in domeniu inainte), ca si ei ii era rusine si frica sa nu o vada cineva dintre rude, ca ofera respect, intimitate, discretie, poti bloca vizualizarea profilului tau pe tarile in care lucreaza cunoscutii tai (Italia, Spania, Grecia), e la alegerea ta daca folosesti jucarii sexuale sau cat de "departe" mergi, salariul zilnic (pentru a te motiva sa iei la finalul zilei mai mult), bonusuri, mediu placut, camere colorate si care te inspira, iti face cadou o sedinta de infrumusetare sa devii gagica sexy peste noapte, cazare in sediul firmei cu acces la toate utilitatile, program flexibil etc Marseaza pe faptul ca e si ea femeie, a trecut prin aceste experiente, deci vei fi inteleasa si ajutata de ea! Sincer, mai ca-mi vine sa-mi dau demisia, sa lucrez si eu in camerele alea colorate :))

Nu comentez in niciun fel meseria, site-ul sau firma respectiva pozitiv sau negativ, doar observ! De curiozitate, am intrat si pe blogul lor si am gasit doar articole cu elogii la adresa altor colege. Ca "x"-uleasca m-a ajutat mult sa invat trucuri sa am mai multi clienti fideli, ca teamleader-ul (au cate un teamleader pe fiecare tura, 3 la numar!) le-a venit in ajutor cu nu stiu ce problema cu clientul, ca alta a invatat-o sa castige mai multi bani, aratandu-i ca poate face in asa fel incat sa stea in private mai mult (cu bani) si in freechat mai putin!

In concluzie, am observat ca se ambaleaza de-acum mult mai profi oferta de a lucra intr-un videochat. Ca nu ma ajunge "Daca esti tanara si prezentabila, vino la noi sa castigi multi bani!", ci au inceput tehnicile de recrutare, oferte de locuri de munca din ce in ce mai atractive, laptele si mierea curg in valuri si fetele care lucreaza in domeniu vor fi cele mai norocoase si pline de bani! Per total, e de bine, daca prin toate astea se imbunatatesc si conditiile lor de munca, nu are de ce sa fie o schimbare negativa! Toata smecheria e ca fetele astea sa fie constiente de toate aspectele jobului, nu doar ametite cu texte frumoase si poze colorate, iar mai apoi, sa fie capabile sa-si asume jobul si sa nu o mai dea cotita cu invidia si "societatea in care traim"!

Oricum ai intoarce-o, e un mediu de lucru cam obscur, si nu stiu cate fete pot spune sincer ca au ales din mai multe oferte bune de munca, exact videochatul, asa.. din dorinta lor expresa! Decat de voie, cred ca predomina mai mult... de nevoie! Plus usurinta cu care castigi banii, fara proiecte, deadline-uri si prea mult invatat! Fiecare cu alegerea lui si vorba aia: "cum iti asterni, asa dormi"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu