miercuri, 19 ianuarie 2011

Vreau o tara ca afara!


Chiar citisem undeva de potrivirea de numere: apelul de urgenta este 112, la fel cu ziua nationala a Romaniei 1.12 :)) Coincidenta oare? Cu siguranta, dar asta nu inseamna ca tara asta nu poate fi considerata intr-o stare de urgenta, ca nu iti vine uneori te iei cu mainile de cap si sa te gandesti la o solutie salvatoare!

Melodia face parte dintr-o campanie intitulata "Vreau o tara ca afara", care se pare ca a fost demarata pe 1 decembrie, anul trecut. Eu nu am auzit de ea, decat acum cateva zile cand a fost lansat videoclipul acestei piese! Ce vor cei de la VUNK: "Sa nu ma traga nimeni pe sfoara", "Buzunarele sa nu doara", "Vreau o tara sanatoasa/ Ca degeaba e frumoasa", "Vreau o tara zambitoare/ Asta e prima schimbare!" N-ar fi rau, nu? Apropo de "zambitoare", tabloul perfect e acela cand afara e frig, mohorat, picura un pic, si pe langa blogurile gri inconjurate de praful omniprezent, vezi cum trec zeci de persoane cu ochii in pamant, grabiti si indiferenti! Brrrr...

Faza asta cu "afara"e atat de prezenta in vietile noastre! Fiecare are cel putin cate o ruda/cunostinta "afara", fiecare a spus cel putin odata "daca ar fi si la noi ca afara!". Din foarte multe privinte asa este, si norocul nostru este ca avem posibilitatea sa mergem sa vedem, sa incercam, si apoi sa judecam cat de cat in cunostinta de cauza! Personal... inca nu m-am decis! Simt ca indiferent de situatia in care as gasi un job bun, as avea casa si masina (sa zicem...de baza), tot as avea senzatia ca pierd ceva, ca pot sa traiesc o viata mai frumoasa! Sa fiu printre oameni mai civilizati, in locuri mai curate, cu o calitate a vietii mai ridicata, cu mai multe oportunitati. Partea proasta e ca toate aste le-as face printre straini! Dar acum cand suntem cu totii atat de "internationali", ce ne opreste sa ne simtim ca "acasa" si in strainatate? Plus ca daca e sa te gandesti la viitorii copii, e absolut normal sa te sacrifici tu, sa cauti sa te stabilesti undeva unde ti-ar putea fi mai bine, chiar daca adaptarea e mai grea, toate acestea stiind ce plus mare de oportunitati le oferi copiilor tai! Daca s-ar fi putut, nu ti-ai fi dorit ca parintii tai sa emigreze intr-o alta tara (chiar inainte de a te fi nascut)?

Indignarea devine o stare pe care o simtim zilnic, cu "n" ocazii! Dar ideea nu e sa ne facem cu totii bagajele, sa ne cocotam pe avioane si sa o stergem de-aici! Cel putin nu in masa, fiecare isi alege viata cum doreste! Pentru cei ce vor "o tara ca afara", stiti ca nu se poate face asta de la mare la mic! Procesul e invers, de la mic la mare!

Fiecare poate renunta la obiceiurile proaste si daunatoare inradacinate in stilul romanesc de viata, de comportament si de atitudine!!! Si pana la urma, macar atat se poate schimba, cum spun cei din Vunk in finalul clipului: "Noi credem ca in Romania se poate trai mai bine daca noi, toti, suntem mai buni… unii cu altii"

Can we give it a try? :)

Un comentariu:

  1. Oamenii sunt de buna si de proasta calitate, in proportii egale, peste tot in lume. Prostia nu tine cont de culoarea pielii sau a parului, de natie, de sex sau orice altceva.... doar hazardul iti arata ceea ce vrea el intr-un anumit loc!

    RăspundețiȘtergere