joi, 13 ianuarie 2011

Seriale: amintiri

M-am decis sa incep o serie de articole in care sa povestesc despre serialele pe care le urmaresc, sau pe care le-am vazut (integral sau nu) intr-o anumita perioada. Asta pentru ca in ultima vreme tind sa prefer serialele, in detrimentul filmelor artistice, din comoditate si datorita senzatiei de continuitate pe care ti-o dau.

Sa spunem ca imi rezerv doar trei sferturi de ora pentru o pauza "cinematografica", si cum un film iese din discutie (avand o durata de peste o ora), ma uit la un episod dintr-un serial. Personajele imi sunt deja cunoscute, deci sar peste partea in care trebuie sa ma familiarizez cu ele si cu subiectul, actiunea in mare o stiu, plus ca mereu am dorinta de a vedea cum evoluaza nu stiu care personaj sau poveste. Una peste alta, imi plac serialele, cu toate astea niciodata nu spun "nu" unui film bun!

La primele seriale la care m-am uitat prin copilarie si adolescenta, tin minte ca ma enerva la culme asteptarea de la o saptamana la alta a unui nou episod! Acum e mult mai simplu si, din fericire, exista posibilitatea sa avem la dispozitie cate un sezon intreg si sa facem intregi maratoane de urmarit seriale. Printre primele:
  • Arabela - tin minte doar o fata blonda (cred), un inel mare pe care il tot rasucea pe deget si o cioara (Rumburac parca). Stiu ca dupa serialul asta, nu am mai privit ciorile cu aceeasi ochi :))
  • Saved by the bell - Imi placea de baiatul blond si de Kelly (Amber Tiffani Thiessen). Uneori si de Screech si de domnul director!


  • Beverly Hills, 90210 - Ma enerva numarul din titlu si niciodata nu-l tineam minte :)) Aici mi-au placut multe personaje, dar cea mai mare mirare a mea era cum de se puteau cupla pe rand (sau nu), toti intre ei! Si de aici aveam si abtibildurile alea de la gume, cu care mi-am decorat oglinda mare din dormitor. Mai tarziu am stat ceva sa curat toate chestiile alea lipite masiv pa biata oglinda! Ufff...
  • Star Trek: The next generation - faaaain si fascinant! De aici s-a luat si o mica porecla pentru cineva din familie :)) Data era cel mai interesant! Si imi placea genericul si nava:)

  • Twin Peaks - Brrr... ce frica imi mai era la serialul asta! Stateam cu mama mea si imi bagam capul pe langa ea sa nu vad :)) De pe-aici tin minte un pitic creepy (care se tot legana ... parca avea un picior mai scurt), o coloana sonora tare sinistra, o nebuna Nadine parca.. si pe agentul Cooper :D



  • Dallas - Program obligatoriu :)) Cel mai mare soc: cand a murit Pamela! Au dat-o apoi la intors, si pana la urma era doar un vis de-a lui Bobby. Yeah right! J.R. era tare nesuferit si ma uitam cu mila la betiva lui nevasta Sue Ellen!

  • Dosarele X - altul la care ma uitam cam speriata, cu gandul la extraterestri si la intamplari neelucidate! Ma enervau numele celor doi agenti: Mulder si Scully...auzi nume! :)) Dar imi placea, era interesant! Si aici o melodia de pe generic iti dadea fiori!

  • Dr. Quinn - Dragut serial, imi placea mult de Sully :D Alt nume de personaj, la a carui pronuntie nu ma puteam abtine sa nu zambesc.. macar un pic :)) Cat despre doctorita, da dom'le: ambitioasa si puternica femeie!

  • Santa Barbara - Nu mai tin minte asa de multe din serialul asta, doar ca eram extrem de invidioasa pe parul lung si blond, de o Ileana Cosanzeazna veritabila, a lui Kelly (interpretata de Robin Wright). Si de sora-sa Eden... Cam atat! :))

  • Sunset Beach - Meg si Ben ...inimioare, inimioare, inimioare :)) Si apoi fratele malefic si geaman a lui Ben, ufff... ce drama! Veritabila soap opera! Si boala negresei cu bube pe fata.. garv :))

  • Farmece - asta-i mai recent: 3 surori vrajitoare, care infrunta tot felul de probleme.
  • Prietenii tai - Faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaain! Si acum ma mai uit cu drag! The best!

Mai erau: Casa plina, Sclava Isaura, I dream of Jeannie (faza cu nasucul era tare draguta) ... si mai revin daca imi mai amintesc cate ceva :)

Voi ce seriale preferate aveati? Va mai amintiti ceva in plus?

2 comentarii:

  1. Eu am văzut spartacus , sex and the city, lie to me, the mentalist și acum mă uit la grey s anatomy. Toate sunt geniale, in special grey ;-)

    RăspundețiȘtergere
  2. @The Goddess: Inafara de Spartacus, le-am vazut pe toate si inca vreo 20 :D Oricum, o sa mai scriu despre subiect. De data asta, m-a luat nostalgia si mi le-am amintit pe cele de acum ceva ani! Si da...Grey e fain tare, azi mai apare un episod nou :D

    RăspundețiȘtergere