sâmbătă, 4 iunie 2011

Fotbalul din perspectiva feminina


Adica neautorizata, recunosc din prima! Asta ca sa nu arunce dragutii mei cititori de sex masculin cu fumigene in mine! :)) S-au derulat in ultima vreme destule meciuri importante: finala nu stiu care (si aici un murmur de groaza din partea barbatilor, care imi striga apoi nervosi in cor: "BLASFEMIE!!! Nu stiai ca a fost finala Champions League?!?") si de curiozitate, am aterizat si eu in fata ecranului pentru a urmari meciurile. Pe langa faptul ca uneori (de cele mai multe ori!) chiar era interesant ce se intampla pe-acolo, eu ma mai gandeam si la cateva detalii:
  • Reluarile - sunt un adevarat deliciu! Ai sansa sa vezi din "sapte" unghiuri diferite, din nou si.. din nou, aceeasi faza. Meciul continua, poate altceva interesant se mai intampla acolo, cu toate astea, puterea suprema in stat (adica TV-ul), doreste sa se asigure ca pe retina ni s-a intiparit bine, da' bineee... orice faza mai importanta, sau controversata!
  • Slow motion - priceless :)) Mai ales cand ii suceste unuia piciorul de ti se face tie pielea de gaina! Poti sa studiezi in amanunt simfonia de grimase de pe moaca bietului chinuit! Ii vezi fiecare suvita de par cum se zbate intre cadrele prezentate cu incetinitorul, si cum ceilalti fotbalisti din planul secund, se uita cu ingrijorare la coechipierul lor.
  • Teatrul - asta tot apropo de accidentari. Zici ca-s floricele, panselute chiar! Se ating incetisor intre ei, si cel "atacat" (in traducere libera: abia atins) face trei piruete in aer, pentru care orice gimnast de performanta s-ar ingalbeni de ciuda! Apoi cade dramatic la sol, strange din dinti, se ghemuieste in pozitie fetala, face spume.. spasme (e optional, in functie de talentul fiecaruia) in asa hal, ca ai lui colegi deja murmura in gand "Vesnica pomenire!". "And the Oscar goes to..."
  • Golurile - aici e momentul ala in care comentatorul ramane fara saliva si fara aer, iar fotbalistii plonjeaza gratios pe gazon, pe burta sau in genunchi (dupa dexteritatea fiecaruia). Mai sunt aia care alearga ca o gaina decapitata, dar apoi sunt localizati de catre colegii care incearca sistematic sa il escaladeze. Dirty mind, recunosc, dar cand ii vad pe aia ca se urca unul pe altul, cum se pupa, se imbratiseaza puternic, gandul ma duce.... Asaaa, sa revenim :D Varianta numarul doi se potriveste jucatorilor cu suflet gingas si inundat de sentimente roz, care murmura spre camera un "te iubesc", sau gesticuleaza ceva care te duce cu gandul tot pe-acolo (dedicatie pentru mama, sotie, amanta nr.1, amanta nr.2, amanta nr.3 .... dupa caz)
  • Spectatorii - aia din tribune cu coreografie imi plac! Aia care se bat imi plac si mai mult :)) Faza faina e ca mai surprind operatorii cadre cu reactiile lor la goluri/ratari. Sunt reactii pure, instinctive, interesante de urmarit! Spectatorii din fata televizorului, sunt ca niste copii dominati de Maria Sa Meciul! Ei sunt mai relaxati, caci se pot baza si la greu (ratari), si la bine (goluri), pe o prietena buna si nelipsita: berea (de fapt, in cazul asta, se foloseste mereu pluralul: berileeee)!
  • Pase - am vazut cateva meciuri frumoase, la care pasele intre jucatori semanau cu un vals organizat si cursiv! Fain! Si daca se si finalizeaza cu un gol, cu atat mai bine!
  • Cartonasele - mereu starnesc polemici, revolta si in final resemnare! Eu sunt dezamagita cand e galben.. doar atat!? Imi place hotararea de pe fata antrenorului, si gestul lui dramatic, cu bucata aia colorata de carton, fluturata in aer (parca-i arma suprema)! Eu vreau si mov, verzi, portocalii si albastre! Ce-i cu discriminarea asta?!
  • Antrenorii - cei mai haiosi! Se agita, tipa, trantesc, se invart.. totul pe mute (asa se vede la TV)! Omuleti neputinciosi la costum, a caror postura nu o invidiez deloc. Trebuie sa fie extrem de frustrant sa te agiti pe margine, in timp ce echipa ta o lalaie in teren. Cred ca li se deruleaza in minte, cu viteza luminii cam urmatoarele chestii: planuri, scheme, prime, discursuri, pedepse, justificari, demisie...
  • Comentatorii - mie imi place cand povestesc despre fotbalisti la modul: cu cine mai e combinat, cate divorturi are, copii din flori etc.. Deh.. curiozitati de fata simpla! Plus povestile dramatice gen: "a avut trei fracturi de coloana, in patru locuri diferite si totusi a revenit spectaculos pe teren, direct de pe masa de operatie!"
  • Reclamele - alea de pe marginea terenului, ma cam deruta! Se rotesc se schimba, incerc sa identific produsul promovat, judec fontul, culorile si relevanta! Treaba, nu gluma :))
  • Fumigene - cu cat mai multe, cu atat mai bine, si colorate.. pentru efecte speciale :)) Sau un fan care alearga dezlegat/dezbracat prin teren. Orice provoaca haos este egal pentru mine cu ceva interesant, si numai bun de urmarit cu popcornul in brate!
  • Gazonul (de pe stadioanele mari) - imi place verdele! As face un gratar pe gazonul ala, si m-as aseza cu o paturica la soare :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu