sâmbătă, 11 iunie 2011

Casatoria - ep 1: cererea si un pic dupa


El si cu ea s-au vazut, s-au placut, ce ramane de facut? Sa le spunem, absolut aleatoriu: Gigel si Mioara. Pai, in cea mai mare majoritate a cazurilor, dupa o anumita perioada (absolut nedeterminabila: variaza de la 2 luni la "n" ani), Gigel se uita la Mioara si-si da seama ca i-ar trebui in permanenta o menajera/companie/ospatar/sex unlimited/partener de reproducere/doica, asa ca se gandeste sa o angajeze cu norma intreaga! Mioarei ii trebuie si ei unu' langa ea, sa nu o mai bata la cap matusa Frasana: "Si tu cand te mariti draga!?!?!!!!", sa faca si ea un mostenitor imperiului din care provine, sa aiba cine sa-i schimbe becul, sa fie cineva care sa o faca sa se simta "femeie" (adica sa-i dea sa calce/spele/gateasca), unu' care sa-i reproseze ca vorbeste mult, care s-o ignore de cele mai multe ori, unu' care sa o antreneze pentru rolul de mama, prin comportamentul lui de baietel lenes si rasfat, eventual s-o mai si jigneasca din cand in cand.. pentru a o aduce cu picioarele pe pamant! Si se uita la Gigel, si realizeaza ca ar fi un candidat decent.

Gigel pune mana pe un inel de la magazinul din colt, si dupa ce face dus (moment festiv!) se duce la Mioara si ii zice semi-emotionat si cu un ochi la meci: "Mioaro, e timpul sa ne luam!" (fara genunchi jos, fara alte scenarii romantice). Ea lesina, el ii trage doua palme (ii place senzatia, si isi promite sa repete gestul), Mioara isi revine, plange juma' de ora, vorbeste la telefon doua ore si cauta apoi pe net rochii de mireasa 4 ore. Intre timp, Gigel e fericit ca ea tace si nu-i mai face observatii de genul "spala vasele/du gunoiul/strange-ti hainele", si se poate relaxa in liniste facand ce stie el mai bine, adica nimic.. ori poate iesi la bere cu baietii.

"Baietii" afla de iminenta casatorie de la Gigel, care le-a comunicat asta pe un ton sec si neutru, si urmeaza 3 ore de bascalie pe seama lui Gigel "ha, ha.. game over coaie", "si tu frateeeee?!", "ba, da-i lasat-o gravida?", "inca unu' care s-a nenorocit!".. Mioara convoaca si ea reuniune de gasca, pentru a impresiona sufletele sensibile de domnisoare vesele, cu inelul primit. Ea le anunta madra, ca si cum ar fi realizarea vietii.... Fetele se bat pe titlul de don'shoara de onare, si-si promit dusmanie eterna, daca nu primesc ele buchetul! Toata lumea, fara exceptie (si din partea lui Gigel, si din partea Mioarei) incep sa-si faca griji pentru gaura uriasa din buget, ce le va afecta finantele! Care mai de care incepe strategic sa vina cu povesti induiosatoare de genul: "ce greu mi-e in ultima vreme!!", pentru a-si justifica suma mica lasata la nunta.

Inainte de nunta, deh... perioada stresanta, Gigel si Mioara isi mananca ficatii! El se gandeste "Ce biiiiip mi-o fi trebuit mie insuratoare!", ea boceste si suspina: "Nu-l mai vreau pe boul asta, dar invitatiile sunt date, rochia e luata.. asa ca tre' sa tac si sa suport!". Ea se ocupa de tot, el tace si ingana un "ihi", "mda" sau "nu". Nu se implica in nimic, nu pare a fi interesat mai e nimic, decat sa fie destul vin si bere la nunta.. sa nu se faca de rusine fata de baieti. Mioara ar vrea si ea ceva romantism din partea lui, o declaratie de iubire.. ceva, dar Gigel se fofileaza.. ca-i barbat, ca nu le are el cu de-astea, ca nu se exprima bine, ca i se par prea siropoase si false!

La nunta, ea ii cauta emotionata privirea, gandindu-se ca macar in ziua nuntii o fi si el mai atent si "afectat" , dar Gigel indura cu greu zambetele pe care trebuie sa le ofere fotografului, si simte neincetat un sentiment de revolta ori de cate ori pozarul le cere sa stea in pozitii si ipostaze dragastoase sau romantice! Ce?! Sa se expuna el asa lumii? Nici acasa intre 4 ochi nu o face! Lui Gigel ii este mult mai usor sa se concetreze asupra tatelor domnisoarelor de onoare, si chiar a mai vazut vreo doua bunaciuni printre invitate! Mioara vrea sa danseze, ca doar e nunta ei, dar el se rasteste la ea ca-i rupt de oboseala, si se planteaza pe terasa cu cativa prieteni. Nunta se termina, la final Gigel si Mioara se mai pupa o data demonstrativ, cand aduc ospatarii tortul, apoi fug extenuati in pat. De a doua zi.. le incepe cariera glorioasa de sot si sotie! Condoleante!

P.S. Prea cruda realitatea uneori? :)) Mda.. azi am "livrat" versiunea acida, next time.. mai vad eu :P

4 comentarii:

  1. barbatul poate fi si vesel la nunta......daca se imbata devreme :)))))

    RăspundețiȘtergere
  2. de ce e atât de morbidă *nunta* înmormântarea asta?

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu e morbida, e o perspectiva "aparte" :)) Dar cat se poate de reala.. uneori!

    RăspundețiȘtergere