luni, 7 februarie 2011

Ultima imbratisare

Sa cante viorile, o sa va povestesc o trista intamplare! E vorba de pierdere si regasire, renuntare si speranta, ce mai, tot tacamul! Eroi principali: nepotelul D., sora mea, jucaria de plus neidentificata si becul. Toti traiau in pace si armonie, intre D. si jucarie fiind o prietenie oarecare, fara prea multa pasiune. Dar intr-o zi, gasit fiind in ladita cu jucarii, micul animalut de plus a fost luat la joaca, si invartit, si rasucit, si aruncat din ce in ce mai sus, pana a aterizat pe lustra. D. vazandu-si isprava a raportat incidentul lui mami. Mami, un pic agitata pentru ca urma sa primeasca musafiri, i-a promis copilului ca-i da jos jucaria in cel mai scurt timp posibil.

Musafirii vin, lucrurile se precipita, alte jucarii vin luate in primire, asa ca incidentul devine istorie. Dupa plecarea musafirilor, in sufragerie toata lumea e pusa pe strans si facut curatenie. Se pune in priza aspiratorul, dar imediat este oprit: in camera mirosea a ars. Uff.. aspiratorul s-a stricat! Dar dupa multe probe de miros, verdictul e pozitiv, insa confuz: nu e aspiratorul, dar ce e?! Nimic nu e iertat, totul se controleaza, pana ce se observa un firicel de fum, care devenea din ce in ce mai gos de la lustra, si mirosul de ars din ce in ce mai persistent!

Hohote de plans se aud de la micutul D., care, in fata tragediei, isi trateaza jucaria de pe lustra ca si cum ar fi cea mai frumoasa, adorata si preferata jucarie de pe lumea asta! Incurajarile sunt de prisos, in timpul vizitei ce tocmai s-a incheiat, intre bec si jucarie s-a format o prietenie indestructibila! Animalutul de plus aterizase, extrem de acrobatic, direct pe bec, si cat timp a fost aprinsa lumina, jucaria s-a topit (avand in compozitie si o bucatica de plastic). Cei doi s-au contopit pe viata, spre disperarea lui D. care, cu ochii in lacrimi, voia sa-si continue joaca chiar si cu jucaria lipita de bec. Nu sunati la Protectia Copilului, cel mic a fost imobilizat, i s-a confiscat becul si i s-a promis solemn ca il vom gasi pe fratiorul jucariei de plus, si i-o vom livra in cel mai scurt timp posibil!

S-au facut si cateva instantanee la locul teribilului accident.
Avertisment: daca sunteti firi mai sensibile, evitati vizualizarea pozelor!

Un comentariu: