marți, 8 februarie 2011

Inimioare si sictir


Cam astea sunt reactiile zilele astea: "Awww..vine Valentine's Day!" sau "Iar prostia asta de "sarbatoare" importata, in care ne comercializam iubirea?!". Sunt si cei care oscileaza: azi se inteleg cu prietenul si planuiesc nu stiu ce zi plina de inimoare, maine vine o cearta stupida si se aliaza categoriei "Cah.. Valentine's Day sucks!".

Pentru mine e un pretext, si nu o zi fixa in calendar. E un pretext pentru niste momente pe care le poti face mai frumoase decat de obicei. Nu trebuie sa te supui unui tipar anume: cina romantica, flori, sampanie, ciocolata. E perfect daca e si asa, dar trebuie sa faci doar ceea ce-ti face placere si ceea ce exprima dragostea ta pentru el/ea.

Multi spun ca nu avem nevoie de o sarbatore care sa ne aminteasca faptul ca iubim, sa ne impulsioneze sa daruim ceva frumos partenerului nostru sau sa planuim un gest mai sentimental care sa-l faca sa se simta special si iubit. Da.... daca asa va comportati in orice alta zi a vietii voastre, chiar nu mai aveti nevoie de Valentine's Day, faceti o cruce mare, multumiti cerului ca v-ati gasit si fiti fericiti! Daca nu, daca sunteti ca orice alt om, care mai pierde din vedere faptul ca are langa el un suflet care mai are nevoie de cuvinte frumoase, gesturi speciale si mici dovezi de iubire, atunci lasati ca acest pretext sa genereze ceva frumos in viata voastra! Voi decideti cand si cum (nu neaparat 14 sau 24 februarie).

Inca e un mare mister: de ce se considera ca femeile asteapta afectiune, romantism, surprize si lucruri frumoase, iar barbatii sunt sictiriti, obositi, nu vor sa vorbeasca despre sentimente, nu vor sa faca un gest romantic. De fapt stiu... pentru ca asa e! Dar logica mea e urmatoarea: doi oameni se iubesc, nu e perfect normal si natural ca AMBII sa-si doreasca sa faca lucruri frumoase unul pentru altul??!! De ce e atribuita doar femeii aceasta dorinta, iar barbatului nepasarea si ignoranta?! Ea cu gandul la cina romantica, el cu gandul la canapea, meci si bere. De unde pana unde??!! Chiar am mai vazut cazuri printre cunostinte, si ma gandeam la cat de aiurea erau tratate fetele respective (indiferenta, luate in ras, comentarii aiurea... cand se presupunea ca cei doi formeaza un cuplu... benevol si bazat pe iubire). Apropo... daca faceti parte din categoria asta de barbati, faceti un bine suflarii feminine... impuscati-va (jos violenta :P)! Sau varsati-va "dragostea" si "atentia" unei femei care va merita.... adica una SM sau care isi bate joc si ea la randul ei de alti barbati! :P

Pentru cuplurile normale, formate din doi indragostiti, in care ambilor le face placere sa-si manifeste dragostea (normal... fiecare in stilul lui), sa aveti zile frumoase, fara a va crampona neaparat de o data anume! Let's enjoy life and love!

2 comentarii:

  1. Cam ai tu dreptate. Cei single sunt anti Valentine's day (inclusiv eu), iar ceilalti sunt numai un roz, o floare si o inima cu ocazia sarbatorii. Cred ca o sa-mi daruiesc mie bombonele :x :))
    Pai se spune ca e in firea femeilor de a fi mai sensibile, caci ele acorda o mai mare importanta sentimentului, in schimb barbatii sunt mai... hm. Rationali? Pragmatici? Sau pur si simplu mai insensibili. Nu stiu care e cuvantul potrivit. Ideea e ca ei nu simt si nu gandesc unele lucruri ca noi. Cel putin asa am auzit:) Oricum daca iubesc, se exprima ei cumva, dar mai limitat decat noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar, mai limitati :)) Eu ma abtin de la multe remarci la adresa barbatilor care pot trece drept rautacioase si nejustificate. Fac asta din respect pentru barbatii care stiu ce e aia o relatie frumoasa si stiu cum sa faca fericita o femeie!

    RăspundețiȘtergere