joi, 8 septembrie 2011

Realitatea (nu TV, ci aia de toate zilele)

Frumusetea e in ochii privitorului, asa se spune, asa cum si tot ceea ce ne inconjoara are propria reprezentare personala in mintea oricarui om. Nimeni nu vede aceeasi situatie intr-o maniera identica, perceptia fiecaruia fiind alterata de context, asteptari, informatii, conceptii, implicare, factori psihici sau fizici externi.

Realitatea de cele mai multe ori e seaca, simpla si transanta, insa cei care dau nas in nas cu ea in fiecare zi, o "imbraca" cu emotii, nuante si semnificatii. Si ca sa nu fac doar un text cu fraze pretentioase, o sa ma refer concret la Gigel si Maria. Cei doi s-au cunoscut intr-o zi cu soare, s-au placut si s-au indragostit. Asta e realitatea. Ce au priceput ei din realitatea asta: Maria viseaza ca el e printul ei, ca a fost scris in stele, il vede pe Gigel galant si cu bun simt, romanteaza orice intamplare, are in cap toate scenele din filmele de dragoste americane si orice gest de-al lui are de fapt semnificatii ascunse. Gigel in schimb, voia sa se aseze si el la casa lui, saturandu-se de toate "bombonicile" roz si sclipitoare din Mall, a gasit-o pe Maria (fata buna si draguta), i-a placut de ea, drept urmare face constiincios toate gesturile clasice: flori, complimente, atentie.. toate facand parte din ritualul temporar de cucerire, fara prea mari palpitatii pentru inima lui plina de testosteron.

Situatiile pot continua cu exemple mult mai interesante si mai elocvente decat cel dat de mine, dar ideea cred ca s-a inteles :) O sa inchei cu un exemplu practic si amuzant, despre realitate versus imaginatie in cazul unei petreceri scaldate in alcool. Plimbati mouse-ul de-asupra clipului, pentru o portie de realitate :)


P.S. Nu am putut pune direct clipul, asa ca dati un click pe linkul de mai sus!

Un comentariu:

  1. Super tare clipul, insa ce e cu adevarat impresionant e ca chiar asa stau lucrurile si in realitate...

    Morala... alcoolul dauneaza grav perceptiei asupra realitatii. :)

    RăspundețiȘtergere