marți, 13 septembrie 2011

Un whiskey, va rog! Sa fie Jameson!

Zilele acestea Iasul a fost vizitat de catre Jameson Bus. Brandul de whiskey irlandez Jameson este promovat printr-o campanie ce se desfasoara in mai multe orase, si care este concretizata prin intalniri cu diverse grupuri de consumatori (sau bloggeri, ca in cazul nostru) intr-un autocar amenajat special pentru aceasta ocazie:

Printr-o imprejurare norocoasa (pentru mine), si mai putin norocoasa pentru Radu, am mers eu in locul lui la aceasta prezentare (caci invitatia i-a fost lui adresata). Cei care au mai spus "prezent", luni la amiaza, invitatiei celor de la Jameson au fost: Alexandra, Acsel, Iustin, Maku,Matei si Somnulescu. Evenimentul a inceput cu prezentarea unor informatii generale despre tipurile de whiskey de pe piata mondiala, ocazie cu care chiar am aflat cateva lucruri interesante. Ceea ce mi-a placut, a fost sesiunea de blind tasting, la care Cosmin Lupan (brand ambasador) ne-a dat cateva sfaturi despre cum ar trebui sa degustam un pahar de whiskey pentru a-i simti aroma si detaliile pe care le-am aflat despre brandul promovat. Si anume: tripla distilare (care ii da un grad ridicat de puritate), timpul indelungat de maturare (intre 5 si 7 ani), respectul lui John Jameson pentru angajatii lui (concretizat in simbolul de pe eticheta)...

Degustand alte branduri de whiskey, am observat ca Jameson are gustul cel mai echilibrat (intre aspru si dulce, polii la care se situau celelalte bauturi). Bine... la experienta mea vasta in privinta whiskey-ului, pot spune ca ma simteam ca un elev care nu si-a invatat lectia, si care este scos la tabla, caci Cosmin ne tot intreba despre arome, descrieri etc.. :)

Dupa degustare, am fost invitati la etaj, unde se afla barul plin de cocktailuri pentru noi, unde am servit whiskey in diverse combinatii (cranberry, 7up, apple juice). Ideea e urmatoarea: bautura la discretie din partea organizatorilor + o canapea confortabila + dj care mixeaza pentru noi = un loc din care nu iti vine sa pleci prea usor. Insa cum nu am putut sechestra dj-ul si barmanul (cu tot cu bautura), a trebuit sa coboram de buna-voie si sa zambim bucurosi la poze, cu diploma de "Qualified Jameson Whiskey Taster" in mana si cu un alt cadou in brate (o sticla de 700 ml de Jameson :D)! Dupa aceea, am fugit cu totii La Corniche, pentru a ne mai delecta cu inca ceva whiskey, ca doar era abia ora 16, si noi nu bausem decat catevaaa cocktailuri :))

Poze gasiti la Acsel (de unde am furat poza mea pe la bar :D) si Iusti. Impresii de la eveniment mai sunt si la Alexandra, Matei, Maku si Somnulescu.
Filmulete (facute de Somnulescu), gasiti pe Blogiasi.net, iar Like-ul pe care puteti sa-l acordati e pe pagina lor oficiala de Facebook.

P.S. Nu uitati! Sunt degustatoare cu acte in regula!! Nu va sfiiti si chemati-ma oriunde e rost de bautura fina, sa-mi dau si eu cu parerea mea de specialista :))

2 comentarii:

  1. Acuma mi-am dat seama că am uitat să îţi dau link la mine-n articol! Scuuze!:*

    RăspundețiȘtergere
  2. Mare suparare! La urmatorul blogmeet nu mai vorbesc cu tine decat juma' de ora :)) :*

    RăspundețiȘtergere