joi, 3 martie 2011

My job.. my life?!

Am o dilema: cat de mult timp acordati jobului vostru? Cate ore sunteti dispusi sa jertfiti pe altarul muncii in folosul societatii?

Eu nu sunt atat de generoasa cu acest domeniu al vietii mele! Nu-mi place sa-mi fie rapite multe ore! Si folosesc cuvantul "rapite" pentru ca inca nu am ajuns in acea stare absolut minunata, in care sa pot spune ca muncesc cu mult drag. Bine, am timp sa ajung acolo, si sunt sigura ca acesta e idealul oricarui om. Sa ajungi sa-ti faci jobul cu drag! Dar e destul de dificil, pentru ca orice activitate, chiar si placuta, cand devine conditionata de anumite reguli, de un program si diverse restrictii, isi mai pierde din atractivitate.

Dupa cum spuneam, nu sunt genul de persoana care sa stea de dimineata pana seara la un job, decat poate daca ar fi propria mea afacere. Si chiar si daca nivelul personal al muncii este foarte ridicat, tot nu mi se pare corect sa iti sacrifici celelalte aspecte ale vietii! Sa nu mai ai timp si chef de o carte, de un film, de o plimbare.. sa nu mai poti face un sport, sa nu mai ai cateva momente in care, pana la urma, sa stai efectiv degeaba si sa te gandesti la ce vrea creierasul tau...

Ce anume face diferenta intre 6 ore petrecute la serviciu si 10 ore? Pasiunea, nevoia de bani sau dorinta de a avansa in cariera!

In fine, ati inteles ideea: stam pe plantatie de dimineata pana seara toti anii frumosi ai tineretii si maturitatii noastre, in cursa spre o marire de salariu cu 100 ron, sau incercam sa gasim un echilibru, sacrificand poate cativa banuti, pentru ceva mai mult timp pentru restul vietii noastre?!

2 comentarii:

  1. Intotdeauna am visat ca pasiunile sa-mi fie si platite. Bine. :)
    Iar acum am ce am tot visat, nu s' cum se face. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai tot ce ai visat? Deja ma inverzesc de invidie.... Hmmm.. bravo tie! :)

    RăspundețiȘtergere