joi, 2 decembrie 2010

Zi de iarna in spirit de sarbatoare

Am avut un picut de mers de dimineata prin oras, si cum nu mi-am adaptat "anvelopele" (a se citi incaltamintea) la conditiile meteorologice actuale, am alternat cu piciorusele fie pe gheata, facand un pic de echilibristica in incercarea de a ajunge acasa asa cum am plecat, adica intreaga, fie pe un amestec incantator de zapada topita cu noroi in doua, si inotand prin baltile labartate pe strazi. Ca sa fie drumul mai putin plictisitor, si cum prietena pe care o tin la telefon minim jumatate de ora, in caz de plictiseala sau drum lung (si ea face la fel!), nu mi-a raspuns, mi-am pus castile in urechi si am dat pe Magic FM. Si de acolo am aflat ca acesta e radioul lui Mos Craciun, si dupa o deductie logica m-am gandit ca daca Mosul a ajuns mogul media, are si post tv, deductie falsa deoarece telecomanda nu a gasit nimic ... inca mai caut, nu de alta dar vreau sa-i vad pe spiridusi cum impacheteaza cadourile (poate reusesc sa vad si cadoul meu) :) Oricum, ma multumesc si cu radio, a fost fain, am topait prin frig si zapada pana acasa, in ritmuri de Jingle bells si All I want for Christmas is you!

Lumea mai sceptica a inceput deja sa blameze toata starea asta de sarbatoare, si adevarul e ca ce e prea mult strica (beculete, Mosi Craciuni, braduti, colinde vesnic pe repeat inca din noiembrie...), si brusca stare ipocrita in care ne aratam cuprinsi de "spiritul" sarbatorilor ce vor veni, nu e tocmai cea mai indicata! Dar eu am vazut ceva ce se poate incadra la "asa da". Mergeam cu tramvaiul spre casa si deja ma instalasem confortabil pe un scaun mai in spate, si pe usa din fata sa aude o batranica cerand ajutorul, pentru a putea urca scarile. Un domn la vreo 45 de ani a ajutat-o, efectiv sarind din locul lui si trecand de ceilalti calatori indiferenti. Ce mi-a placut a fost ca omul asta a observat-o pe batranica atunci cand a coborat, si s-a ridicat si el din timp, asteptand sa opreasca tramvaiul si sa o ajute sa coboare (desi nu fusese solicitat). Erau grade cu minus afara, dar omul acela era incaltat cu sosete si sandale in picioare (restul hainelor pareau ok), deci poate nu era in starea cea mai buna in care sa se mai gandesca si la altcineva, dar totusi a facut-o! Sper ca binele facut sa i se intoarca, si sa aiba si el parte de ajutor din partea celorlalti!

2 comentarii:

  1. De multe ori te ajuti chiar atunci cand ajuti. Binele e deja in tine. Nu are de unde sa se intoarca, caci nici nu a plecat. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate! Doar ca sper sa fie si el ajutat la randul lui cu atata bunavointa, atunci cand va avea nevoie.

    RăspundețiȘtergere