luni, 20 decembrie 2010

Cadouri de Craciun


Toti umbla prin oras, cu ochii prin magazine si cu mainile in portofel, dupa cate un cadouas pentru cei dragi. Pe de o parte e o placere sa poti darui cuiva un cadou frumos de Craciun, pe de alta parte e destul de stresant sa umbli prin magazine dupa ceva care sa ii placa, si sa se incadreze si in bugetul tau (buget ce mai cuprinde inca "n" rude sau prieteni). Asa ca ar trebui sa o luam sistematic!

Cel mai usor "scapam" cu cei care de-a lungul timpului (ultimele zile, luni...etc) si-au exprimat intr-o forma sau alta dorinta pentru ceva anume. Cel mai simplu e sa stai o secunda, sa rememorezi cateva vizite facute impreuna prin oras, si sa-ti amintesti vitrinele/rafturile unde a zabovit cel mai mult! De cele mai multe ori, indiciile ti le-a dat chiar persoana in cauza, asa ca nu mai ai altceva de facut decat sa te duci sa achizitionezi (daca e posibil) ceea ce-i atrasese atentia. Bonusul la acest gen de cadou e ca primesti puncte in plus la capitolul "vaaaai .. ti-ai amintit!" sau "vaaaai .. ce atent/a esti!" si nu prea ai cum sa dai gres!

Daca nu ai sansa de a petrece atata timp cu acea persoana pentru a-ti forma o opinie despre ceea ce i-ar placea, cea mai buna idee este sa cumperi un cadou din capitolul "generice", insa cu un ultim "retus" personalizat! De exemplu: in cazul unui barbat, cadoul cu care e putin probabil sa dai gres e un set (gel de dus, spuma ras...etc) sau o camasa clasica (orice barbat are nevoie), plus la capitolul "personalizare", o agenda pentru anul viitor, gravata la comanda cu o imagine semnificativa pentru el (poza lui, a familiei, daca e pescar...ceva din domeniu, daca ii place formatia "x", filmul "y"....depinde de la caz la caz). Sunt magazinase care personalizeaza aproape orice obiect, faceti o vizita pe-acolo, e foarte probabil sa va vina o idee buna!

Fara buget? Solutia: lucruri simple/ieftine dar cu semnificatie sau cadouri home made. Cateva linkuri utile:

Tot la categoria "low budget" apar si cadourile sub forma de gesturi. Stii ca e stresata in ultime vreme, munceste mult si abia asteapta o zi libera? Organizeaza-i o zi speciala: de dimineata incepand cu micul dejun, cu telefoanele inchise, cu muzica buna, masaj, un film pe care isi doreste de mult sa il vada, o floare, un vin bun... tot ce poate insemna o zi speciala a ei! La fel si in cazul barbatilor (cu ceea ce si-ar dori ei).

Cadourile au mai mult farmec daca sunt impachetate cu hartie speciala si legate cu panglica. Sunt frumoase si pungutele de cadouri, dar cele impachetate au mult mai mult efect! O idee buna (pe care am utilizat-o cu succes), pentru a personaliza un cadou este tocmai hartia de cadouri. In cazul meu, am facut cadou unei prietene bune un cadou impaturit in hartie imprimata cu multe poze haioase cu noi de-a lungul timpului. Mi-au trebuit doar cateva poze luate de pe calculator, le-am pus intr-un document Word si le-am invartit, suprapus, marit, micsorat etc. pe-acolo, in asa fel incat la final aratau foarte haios. Dupa aceea am scos la imprimanta hartia (eu asa am facut, in word, probabil sunt metode mai bune si mai ingenioase, dar nu le stiu eu). Efectul: hartie de impachetat personalizata, iar cadoul a fost primit cu zambetul pe buze inca dinainte de a fi desfacut!

Spor la facut si la primit cadouri cat mai inspirate! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu