miercuri, 1 decembrie 2010

Si totusi suntem romani...

M-am uitat dimineata la televizor la parada militara, in spiritul sarbatorii... Mi-a da un sentiment ... mixt! Pe de o parte solemnitatea manifestarii mi-a placut si era in ton cu evenimentul, pe de alta parte, cand a inceput sa se comenteze faptul ca mai multi oameni au murit in tara decat in strainatate, in misiunile lor (mare parte din cauza echipamentelor deficitare), am avut iar senzatia accea de "oooff..Romania!"

Blamam tara in care ne-am nascut, zilnic; oamenii ce o populeaza sunt sub nivelul asteptarilor, lucrurile nu merg nici pe departe cum ar trebui, marele si omniprezentul stat nu nu ofera ceea ce ar fi decent si normal de oferit! Nu contest nimic, doar ca ne-am nascut si o sa murim romani ... asta nu o putem schimba. Romania, pana la urma, esti tu! Nu spun acum sa fim ca americanii, care gasesc si cel mai mic si stupid prilej sa se mai laude sau sa se mandresaca, dar stim cu totii ca avem inegalabilul talent sa ne plangem de tot si toate, sa ne injuram unii pe altii si sa remarcam doar ceea ce nu merge bine!

Nu e Romania tara in care ti-ai fi dorit sa te nasti? Nu ai vrea sa mai ramai in tara asta? Asta e ... fa ce e mai bine in situatia data! Gandeste-te ca nu te-ai nascut in alta tara macinata de razboi sau de atentate teroriste, gandeste-te macar ca ai libertatea sa alegi, ai libertatea sa pleci daca nu it convine ...

A fi roman nu tine de guvernul actual, de premier, de indemnizatia de somaj sau de nu stiu ce alta tampenie! Tine de fiecare om in parte, si fie ca ne place sau nu, e in sangele nostru!

Si sa ne gandim un pic si la 1 decembrie 1918:

P.S. La multi ani!

5 comentarii:

  1. cand o sa ne schimbam noi, ca popor, atunci si cei care ne conduc nu vor mai fi atat de egoisti

    RăspundețiȘtergere
  2. Inseamna ca te-ai uitat si tu tot la TVR. Treaba cu plansul de tot si toate, pana la urma, a fost doar efortul lui Adelin Petrisor de a sensibiliza anumite spirite, si asta doar pentru ca a lucrat impreuna cu cei care mor din cauza echipamentelor proaste. Sunt doua domenii pe lumea asta in care faptul ca te plangi de echipamente proaste nu ar trebui privit cu "Ce mai vor si astia?!?" In domeniul medical si cel militar, echipamentele fac diferenta dintre viata si moarte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca, pana la urma, toti suntem de vina pentru viata de care ne plangem. Ar trebui sa facem ceva... nu stiu ce... dar ar trebui. Sa punem umarul sa reparam/ sa schimbam/ sa traim!
    La multi ani, Romania!

    RăspundețiȘtergere
  4. ori suntem romani, ori nu mai suntem? am si eu un blog, sn http://floricicaalin.blogspot.com.
    vad ca esti bloggeritza de succesuri :)) lasa`mi si mie o parere despre munca mea. merci anticipat. spor la munca in continuare... see ya.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Iepurasul isteric: Sa ne schimbam ca si popor, da..suna bine, dar practic e atat de dificil! Fiecare schimbare e indusa, de cele mai multe ori de un lider, de o persoana (sau mai multe persoane) cu o viziune diferita si cu stiinta si puterea de a face ceva mai bun. Eu spun ca ar ajuta...

    @Mack: Da, la TVR m-am uitat. Ai dreptate, si in domeniul medical, echipamentele de care dispui fac diferenta intre viata si moarte! Inutil sa speram la investitii in domeniile astea, cat timp parcul auto al parlamentarilor trebuie schimbat, ca doar au trecut 2 ani de la noile masini!!!

    @Anda Elena: Si eu cred ca vina e impartita intre omul normal si contextul social si politic in care traieste! Si daca oamenii de la putere si legile pe care le adopta ei sunt mai greu de schimbat, ar trebui sa incepem cu noi insine, fiecare in mica lui lume sa isi gestioneze viata cat mai frumos, util si corect!

    @Alin: Numai "bloggerita de succesuri" nu sunt! :)) Drept urmare parerea mea nu e tocmai avizata! Dar, in opinia mea, ar trebui sa mai alternezi articolele personale cu interviurile preluate sau cu clipurile care abunda la tine pe blog. Si daca vrei sa mai citesti, bloggerii "mari" au mai scris articole cu cateva sfaturi, pe care, in functie de blog si de dorinta ta, le poti urma!
    Oricum, felicitari pentru blog si spor si tie! :)

    RăspundețiȘtergere