miercuri, 23 iunie 2010

Tichete de masa

Vesti buuune...din ce in ce mai bune se arata! Eu in august plec din tara, am bilet dus-intors, dar zau ca tot mai des ma gandesc daca sa-l mai folosesc pe cel de intors!

"Impozitarea tichetelor va avea un impact extrem de negativ asupra economiei româneşti, ducând la desfiinţarea a 25.000 de locuri de muncă şi la pierderea a 360 mil. euro, a declarat pentru Realitatea.net Philippe Blecon, directorul general al Edenred, fostul Accor Services România, cel mai mare jucător de pe piaţa tichetelor de masă.

Valoarea reală a taxelor pe care angajatorii le vor plăti pentru tichetele de masă, cadou şi de vacanţă nu va fi de 16%, ci va depăşi 60%, atrage atenţia şeful Accor Services.

În aceste condiţii, firmele vor renunţa să mai acorde tichete şi nu le vor compensa nici cu salarii mai mari, consideră acesta.

„În forma sa actuală, proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal prevede nu doar impozitarea cu 16% a tichetelor, ci si aplicarea de taxe si contribuţii sociale salariale şi patronale. Valoarea cumulată a taxelor şi contribuţiilor sociale este de peste 60%”, spune Philippe Blecon. Potrivit acestuia, Guvernul intenţionează practic să impoziteze complet tichetele, tratându-le identic cu veniturile salariale.

Şeful Accor Services România consideră că utilitatea tichetelor va fi eliminată în acest fel, angajatorii vor renunţa să le mai acorde, dar nici nu le vor înlocui cu salarii. “Companiile vor renunţa să mai acorde salariaţilor tichete, însă este absurd să considerăm că le vor înlocui cu salarii. Astfel, peste 2 milioane de angajaţi îşi vor vedea puterea de cumpărare redusă dramatic. Statul va pierde astfel încasări anuale de aproximativ 360 milioane de euro, generate în prezent de sistemul tichetelor, necâştigand nimic în schimb. Vor dispărea peste 25 000 de locuri de muncă şi se va genera o scădere dezastruoasă a consumului”, spune Philippe Blecon."

[sursa]

6 comentarii:

  1. Sincer mie mi se pare perfect normal ca aceste tichete sa fie impozitate... adica la urma urmei sunt doar o alta forma de bani.

    Si eu chiar cred ca cei care vor sti sa negocieze vor reusi sa obtina macar niste cresteri salariale in compensatie cu renuntarea la tichete.

    RăspundețiȘtergere
  2. Negocierea pentru a compensa cu o crestere salariala...prea putin si prea putini! Stii care e acum atitudinea angajatilor? Da Doamne sa nu ma dea afara, ca sunt alti 20 la usa pentru postul meu! Din nou...vorbesc de majoritate. Cazul in care angajatul are niste competente valoroase si greu inlocuibile, e unul aparte.

    RăspundețiȘtergere
  3. nici nu mai primesc bonuri de masa de la inceputul anului, e cam sec, erau utile, in fond am pierdut 180 lei pe luna.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici nu au mai trecut prin etapa de impozitare...v-au rezolvat scurt si la obiect! :( Si bineinteles fara sa compenseze in vreun fel!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Madalina: Daca esti bun vei primi compensatie; daca nu vei primi iti vei gasi un alt loc de munca unde vrei primi. :) Daca nu esti bun in ceea ce faci, atunci sincer sa fiu mi se rupe-n-paispe ca nu ai de una sau de alta; trebuia sa te straduiesti sa fii mai bun.

    Scuze daca cineva s-a simtit lezat de mesajul meu, dar exact asa gandesc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Unde te duci si de ce nu ramii? :)

    RăspundețiȘtergere