marți, 6 decembrie 2011

Leapsa cu preferinte


Uite ca Radu s-a trezit intr-o dimineata insorita din viata lui de blogger celebru (cu exclusivitati si aparitii tv) si s-a gandit sa ne streseze cu o leapsa. Macar e simpla si nu necesita explicatii elaborate: ce zi a saptamanii prefer si de ce? Dupa ce el s-a laudat ca e fan al inceputurilor si ca ziua de luni sta pe locul intai al preferintelor sale, mi-am pus si eu cateva intrebari. Am ajuns la concluzia ca si mie imi plac inceputurile: iti dau posibilitatea sa o iei de la inceput; oricat de aiurea te-ai descurcat inainte poti sa te prefaci ca nu s-a intamplat nimic si sa ai o noua sansa, si poti mereu sa te amagesti cu fraza "acum va fi altfel! acum va fi mai bine!". Insa gradul de adevar al acestor afirmatii este relativ, caci oamenii au tendinta de a repeta tipare, asa ca e mult mai construnctiv ca la un moment dat sa inveti cum sa spargi acel tipar rezolvand provocarile existente, decat sa inchizi ochii si sa zici "start" unui alt inceput care (cel mai probabil) te va duce la acelasi rezultat!

Dar sa revin la leapsa! Scurt si la obiect: ziua preferata din saptamana esteeeeeee: miercuri! Pentru ca mie imi place mijlocul :)) Conform personalitatii mele caracterizate de sintagma "nici laie, nici balaie", despre ziua de miercuri nu poti zice ca-i inceput, dar nici spre final nu o poti incadra! E pe locul ala caldut si gri care imi place mie de multe ori, de unde o poti privi din doua perspective. Imi place ca vine destul de repede dupa luni, si deja poti sa spui cu speranta, ca te apropii de weekend :D

Cu gandul la cele 7 glorioase zile din saptamana, mi-au venit repede in minte, asocieri capatate de-a lungul timpului:
  • luni - ziua in care aveam repetitii la dansuri si stiam ca ma voi relaxa mai spre seara cu vals, salsa si tango (din pacate nu am facut prea mult timp si nici nu mai tin minte dansurile, dar a fost o perioada faina si utila);
  • marti - ziua in care profa de info ne teroriza cu Pascal si C++ in cele 8 ore din orar (macar puteam sa mai stau pe net, intr-o perioada in care acasa nu curgea net-ul la robinetul de la RDS);
  • miercuri - ziua in care eram, in liceu, terorizata de profa de chimie :)) Era singura materie care imi displacea profund, in mare parte din cauza profesoarei. A fost socul vietii mele de eleva cand intr-a 9-a era sa raman corigenta pe primul semestru la chimie!!! La ultima lucrare am copiat, am luat 7 si asa am reusit sa ma salvez cu glorioasa medie 5.
  • joi - in ultima vreme e ziua pe care mi-o dedic iesirilor in oras "cu fetele". De fapt e o singura fata cu care imi face maaaare placere sa ma vad si sa trancanesc, sa ma plang, sa ma laud, sa ma prostesc... Nu ne ajung niciodata orele si (tipic) am mai sta la telefon sa mai povestim inca juma' de ora, la 5 minute dupa ce ne-am despartit :)
  • vineri - sunt cu zambetul pe buze, un pic zapacita si cu planuri mari de weekend. Planuri pe care de obicei nu le respect, dar macar am iluzia ca urmeaza un weekend bestial!
  • sambata - ziua in care parca ma simt obligata sa ies in oras, sa petrec si sa ma simt bine! Chiar daca eu am chef sa stau in casa si sa zac pe pat cu un film in fata, am mereu senzatia ca altii fac chestii mai interesante si ca trebuie neaparat sa-mi misc fundul intr-un pub ceva...
  • duminica - echivaleaza in mintea mea cu soare, biserica, plimbare si masa in familie. Duminica stateam cu totii la masa si mancam fripturica cu cel mai delicios mujdei posibil. Plus (din nou, sechele din trecut isi fac resimtita prezenta) ma gandesc la orele (uneori cam 4 la numar) pe care obisnuiam sa le petrec pe la studioul TVR Iasi, la repetitiile corului Angeli. Faine timpuri!
Si uite-asa dragul meu Radu, ti-am facut o radiografie completa a saptamanii, ca sa ma pot simti si eu mandra ca am onorat bine leapsa incredintata! Si daca tot ai pornit pe ideea asta, ia sa-mi impartasesti si mie (sub forma unui comentariu la acest articol sau la cel de pe blogul tau) in care sa specifici si sa motivezi pe scurt: ora preferata din zi, luna preferata din an si anul preferat din decada 2000-2010 :))

2 comentarii:

  1. Lol, nu imi vine sa cred ca ai facut si tu Turbo Pascal. Cred ca nu am sa uit pentru tot restul vietii rahaturile alea de scheme logice si algoritmi :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut, am o propunere de colaborare. Adresa mea de e-mail este blogatu@gmail.com

    RăspundețiȘtergere