sâmbătă, 2 octombrie 2010

Music in my mind (2)

Incep cu piesa lui Ayo: "Run Run (Slow, slow)". Ayo (nascuta Joy Olasunmibo Ogunmakin pe 14 septembrie 1980 in Frechen, langa Cologne, Germany) este o cantareata si textiera din Germania. Numele ei, Ayo este o traducere Yoruba a prenumelui ei Joy, iar forma in care ar trebui scris numele este “Ayọ”, cu un punct sub “o”, altfel, cuvantul reprezinta un joc popular printre Yorubas.


Ayo este al patrulea copil al familiei, dintre un tata nigerian si o mama romanca. Desi s-a nascut in Germania, primii ani din viata si i-a petrecut in Nigeria. Ea are o sora si doi frati. In preajma varstei sase ani, mama ei a devenit dependenta de heroina si a petrecut o perioada in inchisoare. Dupa ce parintii au divortat, Ayo a locuit in orfelinate si familii sociale pana la varsta de 14 ani cand i-a fost permis de catre autoritati sa locuiasca din nou cu tatal ei.

Albumul ei de debut “Joyful”, care a fost lansat pentru prima data in 2006, a obtinut dublu Platina in Franta, Platina in Germania si Polonia, si Aur in Elvetia si Italia. Albumul a fost lansat in Statele Unite in 20 noiembrie 2007 de Interscope Records.

Ea are un fiu, Nile, cu partenerul ei afro-german, cantaret de reggae, Patrice. La sfaristul lui 2007, Ayo s-a mutat cu familia ei in West Village, Manhattan, New York City. [sursa]

A doua piesa "Mondo", e mai recenta (martie 2010), si este cantata de compozitorul si interpretul Cesare Cremonini (nascut pe 27 martie 1980, in Bologna). Intre anii 1999 si 2002 a facut parte dintr-o formatie italiana pop de succes: Lunapop. Dupa despartirea trupei a continuat cariera muzicala in varianta solo.

Ultima piesa este de la Linkin Park. In general, imi plac cam toate melodiile de la ei, fiind una dintre putinele formatii la care sunt in stare sa ascult un cd intreg. Piesa pe care o pun aici e un pic atipica pentru ei, un pic mai linistita, dar e superba: "Leave out all the rest".

4 comentarii:

  1. Fara sa pot spune ca ma inebunesc dupa vreouna din melodii, nu pot sa nu apreciez acest post si asta deoarece, intr-o lume in care cultura muzicala tinde la zero, ele sunt mai mult decat necesare... abia astept sa-l citesc si pe urmatorul pe aceasta tema. ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Uite un concurs care te-ar putea interesa pe blogul meu :) http://vali-me.com/2010/09/30/concurs-pentru-bloggeri/

    RăspundețiȘtergere
  3. "Mondo" e super hit in Italia, am ascultat-o si am arhiascultat-o. Insa, videoclipul piesei chiar imi place.
    Cat despre "Leave out all the rest" nu tre` sa mai comentez nimic, Linkin Park in general sunt geniali. Eu una le agreez muzica si o ascult.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Madalina: Da, fiind vara asta acolo, asa mi-a ramas si mie in minte "Mondo" :)

    RăspundețiȘtergere