sâmbătă, 1 mai 2010

1 Mai

În anul 1889, Congresul Internaţionalei Socialiste a decretat 1 mai Ziua Internaţională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestaţii muncitoreşti. Cu timpul, 1 Mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea ţărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare pe măsură ce autorităţile au convenit cu sindicatele ca această zi să fie liberă.
În România această zi a fost sărbătorită pentru prima dată de către mişcarea socialistă în 1890. În perioada regimului comunist, de 1 mai autorităţile organizau manifestaţii uriaşe pe marile bulevarde. După 1990, importanţa propagandistică a zilei a fost minimalizată, dar oamenii se bucură de acest eveniment sărbătorindu-l în aer liber, la iarbă verde, la mare ori la munte. (Wikipedia)

Poza din arhiva personala (este pe-acolo si o persoana f importanta pentru mine :*)!Cat despre mine...o singura data am fost la mare de 1 mai (acum cativa ani cand a coincis cu Pastele si a fost f fain), in rest...gratare pe la Ciric. Tu? Ceva interesant de 1 mai?

2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am fost cu prietena mea la picnic si am stat la soare si ne-am simtit ca niste oameni harnici.

    RăspundețiȘtergere