marți, 23 noiembrie 2010

La naiba cu filmele americane!


Nu pot sa mai vorbesc cu cineva despre bucurii, momete romantice, iubire, sinceritate, onestitate, curaj si chestii de gen, ca imi si imaginez cum partenerul de discutie casca, da ochii peste cap si face ironic gestul cantatului la vioara!!!
Si daca stau un pic si ma ascult, parca ma apuca si pe mine sarcasmul (din pacate), la un moment dat poate rasul, si ma astept sa apara Jose Armando din tufis, cu un trandafir rosu intre dinti! Da, Jose Armando, ca pe langa minunatele clisee americane, am fost (mai putin) intoxicati si cu dramatismul si exagrarea situatiilor din telenovele. Asta chiar daca acum nu ne uitam, chiar daca acum zicem "cah"... la inceput, cand habar nu aveam cu ce se mananca, cu totii am cascat un pic gura la asa ceva, si am ramas "marcati"!
Da...nu mai poti vorbi din suflet, cu inima deschisa si cu sinceritate dezarmanta, fara sa para fals, sau o scena dintr-un film romantic ieftin!
Cu ce e vinovata o adolescenta, daca ea asteapta de la iubitelul ei, ceea ce a vazut toata viata in blockbuster-urile adunate generic sub titulatura de "comedii romantice"?! Mda...realitatea o cam izbeste in fata o data, de doua ori, de trei ori (si vede ca nu e ca in filme) ... dar in sufletelul ei acolo, tot la scenele de Oscar se gandeste, tot la ele spera ca se va ajunge. Sau cand plange si sufera, si se imagineaza protagonista unei drame ... mai, mai c-ar boci mai teatral sa "dea bine" la camera!
Mie mi se pare ca dauneza asteptarilor unei fete (cel putin a celor la inceput de viata sentimentala), cand selectia barbatilor se bazeaza pe ce viseaza ele din filme (daca Gigel nu face ca John, nu e ok!), cand implinirea intr-o relatie e sau nu e, in functie de cum a vazut ea ca se face in nu stiu ce film! Inainte, adolescentele visau si aspirau la viata eroinei din roman, acum viseaza la viata personajului interpretat de actrita "x".... Nu spun ca e rau, dar mi sa pare cam ciudat si provocator ca mai apoi, sa fie integrate aceste asteptari in realitate!
Perceptiile asupra romantismului, asupra gesturilor frumoase, sunt deformate, sunt "umflate" ... cu toate astea, e minunat cand se pot realiza si trai, fara falsitate!

2 comentarii: