vineri, 2 iulie 2010

NASA avertizează!

NASA avertizează: Terra va fi lovită în curând de explozii solare


Oficialii NASA ne avertizeaza ca Pamantul va fi lovit in 2013 de explozii solare devastatoare, deoarece, atunci, Soarele va ajunge la maximul puterii sale.

Conform scenariului furnizat de specialistii de la NASA, Terra va fi afectata de explozii solare extreme. Sistemele solare vor fi distruse, satelitii artificiali nu vor mai functiona, zborurile vor fi intrerupte, generatoarele de curent se vor supraincalzi si omenirea va ramane in bezna, precizeaza The Telegraph, citat de 9am.ro.

Cauza? In trei ani de zile se preconizeaza ca Soarele va ajunge la maximul puterii sale. In aceeasi avertizare ingrijoratoare, NASA mai anunta ca o super furtuna de lumina poate cauza consecinte catastrofice pentru omenire, iar mai grav este ca, serviciile de urgenta sau securitatea nationala nu vor putea face nimic, oricat de multe masuri de precautie s-ar lua.

Oamenii de stiinta mai cred ca vor fi distruse toata aparatura electronica incepand de la echipamentele spitalelor, sistemele bancare, statiile de control aerian, pana la cele mai simple gadgeturi cum ar fi computerele, iPodurile si echipamentele Sat Navs.

Datorita atasamentului si dependentei maxime pe care oamenii au dezvoltat-o fata deaparatura electronica, despre care se se stie ca este sensibila la energia magnetica, pagubele materiale s-ar ridica la miliarde de dolari si probleme devastatoare pentru guvernele intregii lumi.

“Stim ca va veni, dar nu putem estima cat de rau va fi”, a declarat Dr. Richard Fisher, directorul departamentului de heliofizica din cadrul NASA, atunci cand a fost intrebat despre o aproximare a pierderilor materiale.


Cat de mult trebuie sa ne ingrijoreze acest fenomen?

Cel mai optimist scenariu este acela in care Terra va suferi doar cateva ore din cauza furtunilor magnetice si nu zile sau luni intregi, asa cum prevede Dr. Fisher. Cert este, avertizeaza cercetatorii NASA, ca masurile trebuie luate din timp pentru a preveni un dezastru de asemenea proportii.

Saptamana trecuta a avut loc la Washington DC, o Conferinta Spatiala, la care au participat oameni de stiinta NASA, politicieni, cercetatori si oficiali ai Guvernului, pentru a discuta depre acest tip de avertizari.

Aceast fenomen va face Soarele sa ajunga la o temperatura de peste 5500 grade C(10,000 grade F). In plus, la fiecare 22 de ani, ciclul magnetic al Soarelui atinge punctul maxim, in timp ce “flacarile” soarelui ating cota maxima odata la 11 ani. Ei bine, in 2013, aceste doua evenimente se vor combina si vor produce un nivel imens de radiatii.

Cel mai probabil scenariu pe care acesta il ofera, este ca zone foarte mari, incluzandEuropa de Nord si Marea Britanie, vor ramane primele fara energie si acces la echipamentele electronice pentru ore, poate zile intregi.

[sursa]

Fara prea mare legatura cu subiectul (doar titlul melodiei), mi-am amintit zilele astea de Bosquito... Frumos..

6 comentarii:

  1. Da-mi te rog voie sa fiu reticent in ceea ce priveste aceste teorii apocaliptice; le-am mai auzit deja de atatea ori (ultima data cu tarie la trecerea in anul 2000; pe urma acum nebunia cu 2012) incat nu pot sa mai cred in ele; da probabil vor fi oarecare dereglari, da poate pentru cateva minute, maxim ore aparatura electronica va fi inutilizabila, dar atat.

    ... just my 2 cents ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, nici eu nu sunt convinsa de anvergura apocaliptica a evenimentelor, dar probleme vor fi...si nu prea mititele. Tehnologia o sa se razbune pe noi, ca prea o exploatam :)

    RăspundețiȘtergere
  3. o alta teorie, un alt ziar ce face parte din "Iluminatii" englezi ... sunt prostii menite sa controleze lumea :)

    RăspundețiȘtergere
  4. chiar noaptea trecuta am visat ca au venit exploziitle solare si incepuse sa ia foc aparatura electronica si telefoanele erau inutilizabile, incepuse sa se creeze o panica generala si aveam impresia ca se instaleaza haosul, naspa sentiment :|

    RăspundețiȘtergere
  5. @Dispecer: Ce vise mai ai si tu... :))

    RăspundețiȘtergere