joi, 15 iulie 2010

Ice creammmmm...

Un desert delicios, de vara, pe care il ador! M-am oprit azi in fata unei tonete cu inghetata Betty, sa imi creez o inghetata pe gustul meu, si mi-am amintit amuzata de o intamplare cam neplacuta pentru mine, dar tare haioasa pentru cei cu care eram (si pentru mine, pana la urma). Eram cu doi buni prieteni (sot si sotie), in vizita la cineva in Piatra Neamt, si in plimbarile noastre prin oras, gasisem o toneta cu inghetata foarte buna de la Amicii, asa ca mai mereu ne opream pe acolo sa ne rasfatam. Eu prefer mereu inghetata la cupa, deoarece cea la cornet mereu se topeste, si ajung mozolita ca un copilas de 5 ani, sau ma vad nevoita sa o pap pe nerasuflate (ceea ce nu imi place).

Eu am cumparat inghetata, si asteptandu-i pe ceilalti si incercand sa imi pun restul la loc in portofel, mi-am pus inghetata, cateva secunde, pe banca de sub copacul de langa chiosc. Dupa ce imi aranjez banii si termina si ei, iau inghetata si incep sa pap..incantata de toppingul de ciocolata si vanilie, pe care nu am realizat ca inainte nu il aveam. Gustul...caaaaaaaaaahhh, si apoi vine revelatia, apoi valul de greata, apoi valul de ras..... Era de fapt un gainat de la vreo vrabie din copacul de deasupra bancii...si se potrivise atat de bine pe inghetata si la culori, incat ziceai ca-i din peisaj! :)))) Ce a urmat: o criza de ras nebuna, si glume pe seama "toppingului" meu inca ceva zile dupa! Si nu...nu scriu pe blog din Dubai, asa ca nu am castigat potul cel mare la loto :P

Am terminat o facultate, si un master pe langa, dar m-am hotarat...din toamna dau la facultate din nou. Si va si arat unde :)

Intr-adevar, cea mai buna inghetata am mancat in Italia, unde eram extrem de atasata de o un anume sortiment, gasit doar intr-un singur loc, si anume inghetata din vin :)) (alb, dulce: moscato). Delicioasa! Si combinata cu cea de nocciola...mmmmm! Dar sa las amintirile la locul lor, si sa laud si autohtona Betty pe bat cu vanilie si invelis de ciocolata si alune, plus aproape toate sortimentele de la Magnum.





4 comentarii:

  1. Hehe... te respecti... Magnum asta e vreo 10 lei inghetata nu? Eu ma multumesc cu Big Milc care e doar 1,8 lei. :P

    Cat despre topinguri speciale... ce pot sa zic... esti cu adevarat unica. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Le-am laudat, nu am zis ca le si consum frecvent :P ..cu toate ca mi-ar placea! 7 lei la magazinul din colt, dar nu imi iau des, pentru ca intr-adevar e scumpa. Betty pe bat 3,5 lei sau caut chiar ceva mai accesibil, dar cu vanilie :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Apropo... a doua reclama e bestiala. :))

    RăspundețiȘtergere