duminică, 25 iulie 2010

Cu bicicleta

In sfarsit! A treia oara e cu noroc :) Am ajuns si eu azi sa inchiriez o bicicleta din Parcul Expozitiei (gratis, doar cu buletinul, pentru 2 ore)! Din cate am inteles, programul l'Velo care pune la dispozitie iesenilor 150 de biciclete, a inceput pe 14 iulie. Surprinzator, sau nu, s-au adunat numai in cateva zile, un numar destul de mare de biciclete stricate. Ca tot ma uitam eu cum stau acolo cumintele aliniate, si din randul foarte mare de oameni care asteptau sa pedaleze, nici unul nu reusea sa ia vreo bicicleta. Asta pentru ca multe erau luate, iar cele ramase erau toate stricate, sau asa mi se argumenta. Oricum, super initiativa...si de succes! La cat mai multe de acest gen!

Dupa ploita de azi de la amiaza, am zis ca o fi mai putina lume, si nu mai trebuie sa astept cu orele pana pun mana pe o bicicleta. Si cam asa a fost, asa ca m-am proptit bine in scaun, si cu tipetele de rigoare din primele 5 minute (ca nu am mai mers de anul trecut, iar pana atunci nu mai mersesem de cativa ani), am pedalat aproape doua ore. Greu don'le, greu! Mai ales la deal...ca la coborat Copoul sunt as :)) La urcat, ma uitam la toate bancutele intalnite, si tare imi mai venea sa le tin companie...tuturor (pe rand)! :P Am speriat vreo 2 omuleti, mi-a sarit si mie inima din piept de cateva ori, m-am vizualizat muscand asfaltul, plonjand pe burta sau pupand un copacel, dar am reusit sa ma tin bine de ghidon, si sa ajung intreaga acasa! :) Faina plimbarica pe bicicleta, si vreau sa o mai repet! Am zis ca fac si poze, dar am uitat, dar sunt bune si cele de anul trecut, nu? :P La Palat, cu bicicleta de imprumut.

12 comentarii:

  1. Hehe... fain mersul pe bicicleta, pacat ca il practici doar odata pe an.

    Apropo, cand e ziua ta, poate iti trimit cadou o bicicleta ca si asa am vreo 5 care zac prin boxa. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow..ce coincidenta! Maine e ziua mea :D :))

    Glumesc! Ai de ales: 21 mai - "Sfintii Imparati Constantin si Elena", 22 iulie "Sfanta Maria Magdalena" sau 14 noiembrie - ziua mea de nastere! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum primele doua au trecut (apropo la multi ani pentru asta de pe 22 :P) ramane pentru 14 noiembrie. :P

    RăspundețiȘtergere
  4. Iasiul asa cum il tin eu minte nu e aglomerat, insa nu ar strica nici acolo sa faca un sistem alternativ la transportul in comun bazat pe biciclete. Sa te duci din Tg. Cucului pina la Gara pe bicicleta, o lasi acolo legata de un stilp in parcarea ei, te sui in tren ... te intorci peste 2 zile si iei alta bicicleta si te duci acasa in Podu' Ros ...
    Ar fi frumos!

    RăspundețiȘtergere
  5. De ar fii si in Timisoara asa, as merge cu prietenii si am inchiria biciclete, ar fi foarte fain.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Bogdan: merci de urare :) Abia astept sa merg in noiembrie cu bicicleta prin zapada :P Ma repet...multumesc de intentie! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Coolnewz: da, sa suplimenteze numarul de biciclete (sau macar sa le repare pe alea stricate, ca-s multe si am vazut ca nu se misca de acolo), si sa faca mai multe centre in oras; in asa fel putandu-se face trasee cu bicicleta intre mai multe zone ale orasului!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Serginho: Fii pe faza, eu cred ca apar si in Timisoara! Momentan sunt prezenti in Bucuresti, Iasi, Cluj si Targu Mures, deci urmatorul mare oras vizat, ar trebui sa fie Timisoara.

    RăspundețiȘtergere
  9. 1. Sau la primavara. :P
    2. Nu, urmatorul MARE ORAS de pe lista va fi viitoare capitala, cetatea mea de scaun, Botosaniul. :)
    3. Radiez de modestie, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Da, (i)radiezi! :) Chiar daca vine si in Botosani, crezi ca te injosesti Maria Ta sa pedalezi la un loc cu muritorii? :P

    RăspundețiȘtergere
  11. Fain, apai sa puna mana sa le si repare daca le strica :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Mda... e pacat sa vezi ca stau stricate si nu pot fi folosite. :(

    RăspundețiȘtergere