miercuri, 17 februarie 2010

Talpile -> oglinzi energetice ale organismului


Talpa piciorului este un organ extraordinar de sensibil ce are capacitatea de a percepe senzatii tactile dar si energii subtile. La nivelul talpilor se gasesc mii de terminatii nervoase care trimit, in fractiuni de secunda, impulsuri de informatie de la picioare la creier. Starea in care se gasesc talpile picioarelor influenteaza felul in care ne simtim

Reflexoterapia este cea care ajută la refacerea circuitului, favorizează începerea unui proces de vindecare şi creează condiţiile optime pentru autovindecare. Omul a fost creat ca mergînd desculţ pe nisip, pietre, iarbă să-şi stimuleze în mod natural toate punctele din talpă şi astfel organismul să funcţioneze la parametri optimi.
Talpa reprezintă un adevărat tablou de comandă pentru activităţile din organism. Piciorul este un corp omenesc în miniatură, pentru că toate organele, glandele şi părţile corpului au puncte reflexe în talpă. De aceea, prin masajul picioarelor, organismul este ajutat să elimine toxinele, circulaţia sanguină se îmbunătăţeşte şi dezechilibrele dispar, mai repede sau mai tîrziu, în funcţie de boală, vechimea ei şi modul de viaţă al pacientului.

Ştiaţi că...

• - în picioare sînt mai mult de 7.000 de terminaţii nervoase, 26 de oase, 107 ligamente, 19 muşchi şi 500.000 de vase sanguine?
• - transmiterea impulsurilor reflexogene se face pe următorul traseu: picior-coloană vertebrală-creier?
• - după 15 minute de masaj, circulaţia sîngelui ajunge la viteza de 29 cm/sec la femei şi 22 cm/sec la bărbaţi (în mod normal, aceasta este de 12,5 cm/sec şi, respectiv, 14 cm/sec)?
• - punctele dureroase din tălpi se datorează gravitaţiei? Ele sînt formate din depozite de toxine, săruri de calciu şi acid lactic?





Si daca tot m-am apucat de subiect, hai sa vedem un pic si la maini...si acolo mai gasim cate ceva de masat :)





Spor la masat si la primit masaj! Si rog pe cei cu suflet mare si maini numai bune de pus la masat sa treaca si pe la subsemnata: Str Sf..., nr.2..., et 2, ap. 1.., Iasi :)) Rasplatesc cu tiramisu si eterna recunostinta :)

Un comentariu:

  1. Multumim de informatii;masajul bazat pe reflexoterapie este ciar efient si mult mai sanatos, daca stii sa-l faci cum trebuie, de cat maedcamentele.

    RăspundețiȘtergere