joi, 5 august 2010

Pe aici

Nici aici nu scap de mici santiere, insa din fericire nu sunt in locul unde stau, ci in oraselul de langa. Totul insa e facut cu mai multa eleganta si cu mai multa grija pentru cei care stau pe langa. Nu sunt crapate strazile alaturate si nici praful nu graviteaza mereu in jurul tau! Aprope nu-i auzi si nu-i vezi.

Pe de alta parte, eu stau intr-un loc absolut relaxant si plin de verdeata. In jur sunt vai si dealuri (cred ca de fapt sunt niste munti mai mici) superbe! Case rasfirate si lume relaxata. Comunitate bine inchegata si oameni care se cunosc intre ei, se saluta si isi zambesc mereu. Nu e prima oara cand vin pe aici, dar atmosfera aceasta e neschimbata! Seara lumea iese la plimbare, cei mai in varsta joaca un fel de biliard (cu bile grele, aruncate jos) pe un teren amenajat langa parcul copiilor, altii stau la un pahar de vorba la bar, copii in parc...toata lumea pare calma si vesela. Nu agitatie, nu incrancenare....

O sa revin cu poze :)

4 comentarii:

  1. Pétanque? Biliardul cu bile grele, aruncate pe jos? Te-ai incumetat? Pe mine cind m-a prins, nu m-a mai lasat! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. am vazut si prin Mtl jocul asta cu bile in cartierul italian, dar il jucau doar batraneii.
    Iar atmosfera pe care o descrii a fost un miraj si pt mine cand am ajuns aici, lumea iti zambeste pe strada pur si simplu fara nici un motiv sau falsitate. Asa ar trebui sa fie peste tot, dar ma indoiesc ca voi prinde timpurile in care sa vad asta in Ro.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Mariana: O sa fie asa si in Romania...trebuie macar sa speram! Aaa..am observat deja o schimbare: namila de controlor de bilete, spunea fiecarui calator din tramvai, dupa ce verifica biletul "Multumesc si o zi buna!"! La zambet trebuia sa mai lucreze :))

    RăspundețiȘtergere