duminică, 22 august 2010

Generatia pierduta

Un palindromAldin este un sir de caractere (de obicei cuvinte, fraze sau numere) care citit de la stanga la dreapta sau de la dreapta la stanga, ramane neschimbat. Exemplu: "Ele fac cafele".

Dar in cazul acesta, in clipul de mai jos, ceea ce la inceput pare a fi un monolog pesimist la adresa viitorului american, cand este citit de la coada la cap, devine un cu totul alt text, cu un inteles diametral opus. Poemul este scris de Jonathan Reed, student la Columbia College din Chicago, iar cinismul lui satiric a strans peste 14 milioane de vizualizari pe Youtube.

5 comentarii:

  1. Chiar foarte tare... imi place mai ales mesajul cu "asta se va intampla daca nu schimbam directia in care mergem" si pentru ca tot esti tu anti-twitter l-am dat si eu mai departe pe Twitter (uite la asta il folosesc eu - sa dau mai departe chestiile faine care le vad, dar care nu isi gasesc loc sa intre pe blog). :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Fa-le loc pe blog, intr-o categorie aparte...poti posta si asa ceva! Le-ar vedea mai multe persoane (cred ca numarul vizitatorilor de pe blog e mai mare decat al celor care te urmaresc pe twitter, nu?).

    RăspundețiȘtergere
  3. Dau peste destul de multe chestii de genul - motivationale sau amuzante; o parte ajung si pe blog la categoria "de pe net", insa cum nu postez de cinci ore pe zi nu ar fi loc pentru toate, asa ca pe majoritatea aleg sa le trimit pe Twitter. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. hmmm ... nu este asta o glosa? Din cite imi mai aduc aminte de la liceu ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Ba da! E superba cea a lui Mihai Eminescu!

    RăspundețiȘtergere