sâmbătă, 28 august 2010

Adunate

Asa..deeeci...voiam sa mai scriu ceva pe blog! De vreo trei zile mi se tot invart prin minte vreo cateva subiecte, pe care ma gandeam sa le tratez si pe blog. Nimic concretizat insa, din frica de a nu le aborda superficial si incomplet, asa ca mai aman, ca si asa acasa e galagie si cam greu sa am o continuitate in o activitate (nu ca as avea eu prea multe activitati)! Mi-am gasit un locusor in bucatarie (sunt happy ca noaptea e doar al meu :)) ) si visez la intimitatea mea pierduta temporar. Nu am pretentii de liniste sau singuratate, si ma bucur ca suntem zilele astea cu totii, dar am nevoie sa am eu macar un coltisor in care sa ma retrag, unde sa nu ma deranjeze nimeni! Bun...si acolo cred ca m-ar gasi David (nepotelul) si m-ar lua la joaca :)

Azi am gasit un melc...adica mama mea, in timp ce curata prunele primite de pe la tara de la cineva. Erau doi de fapt...unul era deja intr-un "loc mai bun"...:( Pe cel in viata si foarte vioi, l-am asezat pe o farfurie pe care am adunat repede niste frunze de salata (sa pape si el mititelul) si m-am asezat cu David in fata farfuriei si ne-am holbat la ea vreo juma' de ora :)) Eram tare entuziasmati :) Am "gugalit" apoi despre cresterea melcilor, ce sa le dau de papa...etc. Dar am primit doar rezultate de genul "melci pane", "melc in usturoi"...si m-am convins ca lu' nenea Google nu-i plac melcii decat ca papaica. Huoooo Googale!!! Asa ca m-am decis sa ma ocup de cresterea lui dupa instincte ancestrale :)) Aceleasi discutii ca si atunci cand eram mica :)) "Du-l mama afara! Ca ii este mai bine!" Replici de-ale mamei mele, a carei dorinta este evacuarea melcusorului din sufragerie! Ce blasfemie!!! Unde i-ar fi mai bine melcusorului decat langa mine?! Ce daca iepurasii au adormit pe veci acum cativa ani...?! Sau cine mai stie de pestisorii ajunsi cu burtica in sus.....?! Eu am avut grija de ei...pe cuvant de iubitoare de animale!!! Si melcusorul va fi ok, sa nu trimiteti Protectia Animalelor la mine, ca e inutil!

Maine ma duc la o nunta. Se marita vara-mea. Eu ma duc doar la cununia civila si la cea religioasa, urmand ca distractia sa o "indure" sora-mea cu sotiorul! Nu-i bai...la cate nunti am dansat pana acum...ma pot retrage in glorie :)) Nunta unei persoane din familie...adica o sa fie prezente rude...adica o sa aud iar discul cam stricat "Dar tu cand te mariti?!" "Cand dansam la nunta ta?" Aaaaaa...pe 30 februarie :)) Asa am fost invatata sa zic :))
Partea ok e ca rudele mele nu prea realizeaza ca am vreo 26 de ani (fiind aproximativ cea mai mica dintre verisori), pentru ca mereu ma intreaba "Eiii...si scoala ai terminat-o?". Pai cam da...au trecut vreo 2 ani de cand am terminat masterul :)) Dar tot ma vor maritata...sa ma prosteasca si pe mine! Au uitat ce bine e "ne-", sau le e ciuda :P
Insa pe la nunti ma inunda lacrimile la "Ia-ti mireasa ziua buna!", la "Fetele lu' tata" si la cununia religioasa! Asta e...ma apuca fiorii si sentimentalismele si bocesc! Mai pe sest sa nu creada lumea ca-s asa sufletel gingas :) (nu ca nu sunt, dar nu tre' sa stie toti nu? apropo...shhhhh!). In fine...voie buna sa fie si sa ma simt eu bine :))

9 comentarii:

  1. Maaaaaaaaadaaaaaaaaaaaaa, te joci? :P

    Cat despre nunti ai perfecta dreptate, si eu urasc momentele astea in care toate babele vor sa te marite/insoare si o baga cu "data viitoare poate e randul tau", dar am si eu ac de cojocul lor... la fiecare inmormantare le soptesc si eu candid la ureche "data viitoare poate e randul matale". :))

    RăspundețiȘtergere
  2. =)) N-ai inima sa le zici asa! Dar e bestiala replica!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. pai 30 februarie e in post aproape sigur! :P

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-a placut cum ai scris. Haios si cu sentiment. Tine-o tot asa.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Coolnewz: Atunci fac doar cununia civila! :))

    @Petru: Multumesc! O sa incerc :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Se scrie "ia-ti mireasa" nu "i-ati"
    Preainteligento. Macar sa nu-i mai comentezi pe altii pe alte site-uri.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Anonim: Multumesc pentru observatie! :) Dar nu garantez ca nu mai comentez, fiecare isi poate exprima opinia! Plus ca daca te referi la comentariile ironice de pe un anumit blog, incearca sa realizezi ca acolo e un spatiu destinat acestor genuri de comentarii!
    Acolo poti fi ironic si poti glumi, asa cum fac eu, fara sa fiu rautacioasa si fara sa am ceva cu nimeni. Nu ma confunda cu toti frustratii care arunca murdarii prin comentariile lor!

    RăspundețiȘtergere